Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera restauranger stänger i Östersund

Restaurangerna Solo och Land of Fire lägger ned i Östersund. Under hösten kommer nya aktörer att starta verksamheter i lokalerna.

Enligt Solos vd Wisam Gharzoul är det mest motivationen som brister. Han vill satsa mer på sin andra restaurang i Umeå. Solo är nu sålt och till hösten kommer en ny aktör ta vid. Enligt Wisam Gharzoul är det tufft att driva restaurang i Östersund.

– Det som varit svårast är att man velat hålla hög kvalitet, men det är jättebrist på främst kökspersonal. Då jag fått ta det tunga lasset själv och då tappar man motivationen, säger han.

Dessutom tror han att det varit en nackdel att Solo bara haft öppet kvällar några dagar i veckan.

– Jag tror att man måste ha öppet mer för att hålla omsättningen uppe, säger Wisam Gharzoul.

Ägarna till Land of Fire har redan sålt och de nya ägarna håller på att renovera inför öppning i höst. De gamla ägarna har nya planer, som de vill hålla hemliga.

Den före detta ägaren Rafiq Mammadov kände av vad han menar är ett dåligt rykte kring stället.

– I början ville ingen gå in där, men sedan började vi få stamkunder och det blev bättre, säger han.

De nya ägarna ska enligt honom renovera stället lite till och ta det ytterligare en nivå.

– Det ska bli ett toppenställe, jag tror på dem, säger Rafiq Mammadov.

Tidigare i sommar bestämde sig även restaurangen Cuprum för att sälja och i stället satsa på verksamheten vid Krokoms Wärdshus.