Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera svenskar vidare

Flera svenskar gjorde fina insatser i första åket i herrarnas slalom. Största överraskningen var Axel Bäck som fick bästa svenska placering.

De första herrarna ut satte ribban högt. Mario Matts tid stod sig tills Marcel Hirscher knuffade ner honom till andra plats. Strax därefter upprepade Felix Neureuter proceduren och tog ledningen som han behöll genom första åket.

För svenskarna blev det blandade resultat. Förste man ut, Mattias Hargin, gjorde ett okej första åk och var nöjd med insatsen.

– Jag är lite efter men det går okej med åkningen. Känslan är lite bättre än jag haft på träning sista tiden, säger han.

Han är vidare till andra åket, liksom Axel Bäck som klev upp på bästa svenska tid.

– Det är kul att komma ner och inte vara två sekunder efter utan bara en halv sekund. Det har gått bra på slutet, säger han.

Banan är hård men rättvis och flera av de senare åkarna visade att det gick att åka snabbt. Ted Ligety startade som 16:e åkare och klev in på tredje bästa tid. Även ryssen Alexander Khoroshilov, 19:e åkare, fick en bra tid och fick femte bästa tid. Norrmannen Espen Lysdahl startade som 42:a och åkte in på elfte plats.

André Myhrer gjorde inte sin bästa insats men klarar sig vidare till andra åket, liksom Markus Larsson och Mattias Hargin. Anton Lahdenperä åkte dessvärre ur. Calle Lindh startade som 62:e åkare och gick in på en 29:e plats med sex åkare kvar. Han är därmed preliminärt vidare till andra åket.

Resultat

1. Felix Neureuther (GER)

2. Marcel Hirscher (AUT)

3. Ted Ligety (USA)

6. Axel Bäck

7. Jens Byggmark

8. Mattias Hargin

13. Markus Larsson

19. André Myhrer

Övriga svenskar

Anton Lahdenperä (åkte ur första åket)