Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera utbildningsplatser beviljas i Jämtland när Yrkeshögskolan storsatsar

Den storsatsning som Yrkeshögskolan står inför kan innebära att åtta nya utbildningar med totalt 553 utbildningsplatser beviljas i Jämtland.

Idag presenterar Myndigheten för yrkeshögskolan beslut som är en del i den historiska storsatsning som regeringen aviserade i höstas. Expansionen som planeras innebär att antalet platser kommer att öka med 45 procent till år 2022.

Jämtland har skickat in tio ansökningar och av dem har åtta beviljats. Tre utbildningar inom yrkeshögskolan kommer att ges i Östersund, tre i Åre och en vardera till Strömsund och Krokom.

I och med årets ansökningsomgång ökar andelen distansutbildningar inom yrkeshögskolan. Mer än en femtedel av utbildningarna som har beviljats i landet kommer att vara på distans.

Läsning för dig som är inloggad:

[+] Malin Bergman Centerns nya affischnamn i Krokom när Maria Söderberg kliver av

[+] Storbergskungen med hjärtat i Duved : Möt Reine Barkered

[+] Tjuvlyssna på nya boken: Åsa Ringdahl från Marieby debuterar med gymnasiekärlek och drama bland hockey och hästar i Östersund