Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flest miljonärer bor i Åre

Åre är den kommun i länet där flest miljonärer bor. Krokom och Östersund ligger emellertid inte långt efter i förmögenhetstoppen.

Annons

15,5 procent av invånarna i Åre är miljonärer, samma siffra för Krokom och Östersund är 14,8 respektive 14,1 procent. Det visar siffror från SCB som bygger på 2007 års uppgifter. Hur finanskrisen slagit mot länets miljonärer återstår att se, 2008 års siffror är ännu inte klara.

Jämtarna rikare än genomsnittet
Danderyd toppar kanske inte helt otippat förmögenhetslistan, där är hela 46 procent av invånarna miljonärer. Åre hamnar på 103:e plats bland landets 290 kommuner, Krokum på plats 126 och Östersund på plats 138. Allra längst ned på listan ligger Filipstad, där är endast sju procent av invånarna miljonärer. I Jämtland är Strömsund den kommun som har minst miljonärer, 9,7 procent, vilket ger plats 266 på Sverigetoppen.

Män rikare än kvinnor
Ett faktum som tydligt framgår av statistiken är att män är rikare än kvinnor. I alla kommuner i Jämtland finns det fler manliga miljonärer än kvinnliga. En fjärdedel av länets manliga invånare äger minst en miljon mot drygt 19 procent bland kvinnorna. Invånarna i Åre toppar förmögenhetslistan för både kvinnor och män. I hela riket är cirka en femtedel av männen och drygt 17 procent av kvinnorna miljonärer.

ELISABETH PETTERSSON
Nyhetsbyrån NA Media

namedia@na.se