Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka avled efter att ha blivit påkörd av motorcykel

En flicka i 12-årsåldern omkom när hon påkördes bakifrån av en motorcyklist i centrala delarna av Lillhärdal under tisdagseftermiddagen.

Det var klockan 14,20 larmet kom till SOS. Enligt polisen var det fyra barn som tillsamman gick på gångbanan i närheten av kyrkan i Lillhärdal när en motorcyklist kom körandes. Föraren förlorade kontrollen på fordonet och körde på de gående barnen bakifrån. Ett av barnen, en flicka i 12 årsåldern, skadades allvarligt och var okontaktbar när räddningstjänst, inklusive ambulans kom på plats. Ambulanshelikopter skickades även till olycksplatsen.

– Det fanns sjukvårdskunnigt folk i anknytning till olycksplatsen som omedelbart påbörjade hjärt- och lungräddning. Men tyvärr gick inte hennes liv att rädda, säger Ingrid Larsson vid polisen i Sveg.

De tre övriga barnen, som är mellan 10 till 15 år, klarade sig undan kollisionen utan att ådra sig några skador.

Föraren, som är i 20-årsåldern, ådrog sig bland annat huvud- och ansiktsskador efter det att hjälmen lossnat från hans huvud. Han fördes först till Svegs hälsocentral för vidare transport till Östersunds sjukhus. Hans skador bedömdes som icke livshotande.

Enligt polisen sade han att det blivit något fel på framhjulet varvid han tappade kontrollen och den tragiska dödsolyckan var ett faktum. Den oregistrerade crossmotorcykeln beslagstogs av polisen. Föraren saknade även behörighet att köra motorcykel.

På den aktuella vägen gäller 50 kilometer i timmen. Polisen ville igår inte spekulera i vilken hastighet motorcykeln hållit vid olyckstillfället.

– Vi får invänta utredningen innan vi säger något om den hastighet fordonet framförts, säger Ingrid Larsson.

Föraren av olycksfordonet är nu misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.