Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flipperfabriken fixar frispel

Allt från luttrade veteraner till förstagångsspelare köade för att få uppleva klassiska flipperspel på Flipperfabriken i Badhusparken.

Annons

Flipperfabriken är ett koncept som de två östersundarna Matias Karlsson och Staffan Berndtsson står bakom. Bägge två är stora flipperfans.

– Många barn kommer hit och vill prova, det är roligt. Det är många överhuvudtaget som vill spela flipper här i stan, men det finns nästan inga spel, säger Matias som själv snart har två spel i sin lägenhet på 1,5 rum.

De två flipperspelen ”Austin Powers” och ”Dirty Harry”, är kostnadsfria att prova, och står på plats uppkopplade till högtalare för maximal effekt på ljudeffekterna. Från maskinerna slamrar det av stålkulorna och de mekaniska funktionerna.

– Jag har spelat flipper på datorn förut, men det här är mycket roligare, säger 12-åriga Isa Sköldqvist.

Hennes lillebror Tor, 10 år, har också provat de två flipperspelen:

– Det är jättekul, och jag är riktigt bra för att vara första gången.

Matias och Staffan har fått hjälp av Tomas Lundgren från Sundsvall.

– Jag har 18 spel hemma, men skriv inte det, säger han och skrattar.

De är alla tre överens om att flipperspelets stora glansdagar inföll på 1990-talet, och att ”Attack from Mars” är ett av de allra bästa spelen någonsin. Flipperfabriken finns på plats även under lördagen.