Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Floskelmakeri av Centern

EU har liksom Sverige allt för länge styrts av en högermajoritet. Resultatet är 26 miljoner arbetslösa, 6 miljoner av dem är ungdomar.

Men när säcken är tom på politiska förslag för att lösa dessa problem börjar somliga i stället prata om vad andra partier vill göra eller dra rena lögner. Centerpartiet hänger sig just nu åt sådan populism och floskelmakeri.

EU-valet 25 maj handlar om hur vi ska lösa arbetslösheten, klimathotet och få ordning och reda på arbetsmarknaden. Men i stället för att prata om dagens utmaningar fokuserar centern på sina motståndare, på att göra populistiska utspel och sakfrågor som inte har med EU-valet att göra.

För att besvara två ogrundade påhopp på mig och mitt parti här i ÖP de senaste dagarna: Det enda parti som vill införa euron i Sverige är Folkpartiet och de sitter i regeringen med Centern.

Vi socialdemokrater säger att det inte är aktuellt att införa euron och om det blir aktuellt i framtiden måste det föregås av en folkomröstning.

Vad gäller en EU-skatt anser vi att EU inte ska ges egen beskattningsrätt. Något som har diskuterats är en skatt på finansiella transaktioner där, oavsett utformning, intäkterna ovillkorligen går till respektive medlemsstat.

Vi kan tänka oss att pröva en sådan om den grundas på internationella överenskommelser där de huvudsakliga finansmarknaderna ingår.

Glöm inte att rösta 25 maj. Rösta för en politik som bryter med de senaste årens högerdominans. En politik för fler jobb, en ambitiös klimatpolitik och rättvisa villkor på arbetsmarknaden.

Jens Nilsson (S)

Europaparlamentariker och kandidat i EU-valet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel