Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flydde efter misshandel i Bräcke – stoppades efter biljakt i Vattjom

Efter en misshandel efter en trafikolycka på E14 i Bräcke flydde en person från platsen med bil. Han stoppades sedan av polis på väg mot Sundsvall.

Vid halv tre-tiden på fredagen skedde en trafikolycka på E14 vid Bräcke, Jämtlands län. Enligt polisen ska det ha skett någon form av påkörningsolycka och tumult uppstod mellan de inblandade.

– Vi kommer skriva en anmälan om misshandel med anledning av tumultet. Men jag kan inte gå in på vad misshandeln bestod av, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

En person lämnade sedan platsen i en bil och ett flertal polispatruller beordrades på ärendet. Klockan 15.13 mötte polisen ett fordon som de misstänkte var bilen från olyckan i Bräcke. Polisen vände då och följde efter bilen, som de lyckades stoppa i höjd med Vattjom, mellan Matfors och Sundsvall.

– Vi försökte stoppa bilen med blåljus men föraren ignorerar oss. Till slut, efter mycket om och men, får vi stopp på bilen. Jag vet inte hur länge vi jagade honom, säger Kenneth Magnusson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Gick det snabbt?

– Det framgår inte. Men mannen körde mycket vårdslöst med flera omkörningar.

Föraren togs med till provtagning och förhör och omhändertogs senare då han var berusad. Nuvarande misstankar mot mannen består av misshandel, olaga hot, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik. Enligt polisen kan det tillkomma fler misstankar mot honom. Föraren är en man i 40-årsåldern.