Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygande slut för Larsson

Östersunds Emil Larsson fick ett flygande slut i European Open i kampsportens jiu-jitusu i Lissabon.

Uppladdning kändes bra och stämningen var på topp inför 2014 års European Open i BJJ. Men den blev snabbt förstörd för Östersunds Jeet Kune Do Klubbs Emil Larsson. Cirka 800 mil tur och retur mellan Östersund och Lissabon slutade med förlust efter endast 1 minut på mattan.

En minuts tävlande var inte direkt vad Emil räknat med, men ibland kan det gå fort i denna sport. Emil som tävlade i klassen blue/adult/male/medium heavy mötte portugisiska klubben Phalanx 111s Francisco Ricardo Vieira Castro.

Matchen börjar intensivt med direkt attack från portugisen som Emil blir tvungen att försvara. Via gripfighting så får Castro tag på Emil dräkt och tvingar ner Emil genom att sätta sig ned på marken. Väl nere på marken fortsätter attackerna i högt tempo vilket tvingar Emil att mest försvara sig hela tiden. I ett försök att försvara sig reser sig Emil upp till stående. Men portugisen sitter kvar som ett frimärke och vägrar släppa taget med.

Mitt i denna stående kamp lyckas Castro hängandes runt Emils mage att få in en flying armbar (brytning mot armbågen hängandes i luften). Emil lyckas inte försvara attacken. Utan tvingas att klappa av och årets första match blev även den sista för denna gång. Vilket även innebar att årets European Open var över för ÖJK och Emil.

Dock inga sura miner. Utan som vanligt sportsligt föredöme och uppträdande från Emils sida. Sann fairplayanda.

Bara hem och fortsätta träningen. Nästa tävling är mindre än en månad bort.