Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygplan kanade av landningsbana

Flygbolaget Avies, som flyger mellan Östersund och Umeå, har kanat av en landningsbana med ett av sina flygplan.

Det var för några veckor sedan som läkaren och universitetslektorn Joakim Hennings i ett brev till landstinget ifrågasatte att Avies ska flyga både patienter och anställda till Umeå. Anledningen är att bolaget är inblandat i flera incidenter som ska utredas: En nödlandning i Sveg och att ett plan hamnade utanför banan i Pajala.

Nu är det alltså dags igen. Vid 21-tiden i går kväll skulle Avies landa i värmländska Torsby. Planet, med 15 passagerare, kanade ut från den hala, men snöröjda, landningsbanan. Det rapporterar Nya Wermlands-Tidningen på nwt.se.

Enligt tidningen har ingen passagerare eller besättningsmän skadats. På planet fanns också Avies Sverigeansvarig Cerstin Böhlin.

– Incidenten ska självklart utredas. Vi kommer bland annat att titta på bromsvärden. Helt klart var landningsbanan väldigt hal, säger hon till nwt.se.