Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygplatsen avvaktar väderutvecklingen

Än så länge finns inga uppgifter om att trafiken till och från Åre- Östersund airport ska påverkas av vindarna.

Åsa Öhman vid Swedavias pressjour har just avslutat ett möte med den operativa personalen på Åre-Östersund airport när ÖP når henne på torsdagen.

– Vi har vidtagit de vanliga säkerhetsrutinerna och sett till att det inte finns några lösa föremål på banorna bland annat, säger Åsa Öhman.

– Just nu ser det bra ut, vi följer hela tiden väderutvecklingen, säger hon.

Flygplatserna kan jobba med kortare framförhållning vad det gäller bedömningar av läget, jämfört med till exempel tågbolagen och trafikverket, förklarar hon. Detta eftersom tågens verksamhet är tätare sammanknuten med infrastrukturen medan flyget snarare behöver göra bedömningar av läget i luften.

Information om hur flygtrafiken påverkas av de väntade stormvindarna kommer att finnas på Åre - Östersund airports hemsida. Den hittar du här. För dig som surfar i mobilen så kan du använda denna adress: http://www.swedavia.se/ostersund/

Informationen där angående ankomster och avgångar uppdateras var femte minut och om man är osäker på om det plan man planerar att åka med blir inställt så kan man även vända sig till sitt flybolag.