Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FlyJämtland försvinner – som namn

Det nya flygbolaget FlyJämtland kommer att byta namn, av hänsyn till Jämtlands Flyg AB.

– Sammanblandningen blev större än vad vi trodde att den skulle bli, säger Pigge Werkelin som är styrelseordförande både i FlyJämtland och i dess majoritetsägare SverigeFlyg AB.

– Vi ska ha fokus på att driva trafik, inte på att bråka med någon annan.

Välvilligheten att lösa det som hade kunnat bli en inflammerad konflikt märks även hos Jämtlands Flyg AB.

– De behöver inte byta på studs. Det är okej att de kör vidare med sitt namn under den vintersatsning som redan är igång, säger Jon Håkansson.

Han är marknadsansvarig inom Jämtlands Flyg AB som har tiotalet årsanställda och har sitt huvudkontor i Göviken i Östersund. Det var där som mötet mellan företagen hölls på onsdagen.

På torsdagar och söndagar under sportlovsveckorna och kring påsk flyger FlyJämtland framför allt skidturister till och från Jämtland.

I slutet av sommaren, 16 augusti, drar flygbolaget igång med 20 dubbelturer i veckan mellan Bromma i Stockholm och Åre Östersund flygplats på Frösön. Det är propellerplan med 50 passagerarplatser som används.

Vid sidan av SverigeFlyg AB finns tio lokala delägare i länet. Det är både företag och privatpersoner.

Kanske utlyses en tävling för hitta det nya flygbolagsnamnet. Pigge Werkelin talar om att på något sätt bjuda in länsborna för att namnge flygbolaget.