Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktingbarn skapade egen bok

Projekt begripligt i Strömsunds kommun har släppt en bok för barn. "Min egen bok" är titeln.
– Boken är framtagen med hjälp av cirka 150 flyktingbarn och ungdomar, säger Elisabeth Lindholm.

En nybok för flyktingbarn, producerad i Strömsund har blivit släppt i dagarna. Boken är ett resultat av ett mångårigt arbete med – och för – nyanlända barn och ungdomar i Strömsunds kommun och Jämtlands län.

– Det är oerhört många författare till den här boken som mina medarbetare mött under den här tiden, säger Elisabeth Lindholm.

De första exemplaren av boken kommer att delas ut på konferensen ”Barn i migration” i Östersund. I början av boken startar det nya livet för barnet som kom till Sverige. Slutet av boken handlar om när barnet bott här några år.

Boken är på svenska för det är ju språket man talar här, men vi har även meningar på sydsamiska och arabiska på omslaget, säger Elisabeth Lindholm.

Alla teckningar och illustrationer i boken har den kända konstnären, Pål Jansson, gjort. Även han är från Strömsunds kommun.

– Boken har möjlighet att tala och sätta ord på känslor. Det är en unik bok för nyanlända barn, säger Elisabeth Lindholm.