Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktingpolitiken inte human

Ragna Unger (M) hävdar att vi har råd att ta emot flyktingar. Alla som ifrågasätter flyktingpolitiken framställs som intoleranta egoister.

Samtidigt höjer man sig själv som generös och tolerant. Som sådan söker man stöd hos allmänheten för att kunna företräda dem i politiska församlingar. I sitt ädelmod behöver man inte ens ta sakdiskussionen.

I decennier har man motsatt sig att objektivt utreda de faktiska kostnaderna för flyktingmottagningen.

Men vad kan man alternativt göra för den globala flyktingproblematiken? Migrationsverkets årliga bidrag för 320 flyktingar till Östersund skulle i UNHCR:s regi på plats i flyktinglägren räcka till tält och köksutrustning för drygt 100 000 flyktingfamiljer samt över 1 miljon filtar.

Svensk flyktingpolitik är således allt annat än human. Med en kraftig invandring så håller man uppe arbetslösheten. Det är bra för arbetsgivarna när det gäller att hålla tillbaka lönekraven.

Invandringen ökar efterfrågan på allt, vilket också välkomnas av företagen. Främst fastighetsägarna skär guld med täljkniv när fastighetspriser och hyror stiger mångdubbelt snabbare än konsumentprisindex.

Moderaters och Ragna Ungers intressen blir väl tillgodosedda samtidigt som man utmålar sig som tolerant, generös och human.

Det handlar således inte om omsorg om flyktingar utan om en gigantisk intern svensk förmögenhetsomflyttning från yngre till äldre och från löntagare till företagsintressen.

"Vi har råd" är naturligtvis helt rätt för dem som tjänar på flyktingpolitiken.

Carl Festin

Gerhard Carlsson

kommunalt valbar för Framstegspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel