Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flytt av skolmatsal i Duved får kritik

Personal, föräldrar och barn är kritiska mot flytten av matsalen på Duveds skola. Och nu går politikerna med på att göra en ny utredning.

Årskurs fyra och fem på Åre skola ska flyttas till Duveds skola. Flytten beror på att Åre skola är för liten.

Men flytten innebär att Duveds skola behöver fler lokaler.

Politikerna vill därför stänga matsalen och låta eleverna på Duveds skola äta på äldreboendet Hamregården som ligger i närheten. Genom att bara ha ett kommunalt kök istället för två kan kommunen räkna hem samordningsvinster.

Dessutom skulle skolmatsalen kunna byggas om och användas till skolsalar.

Men personal och föräldrar gillar inte idén. Det är för långt till Hamregården, menar föräldrar och elever. Det har därför kommit ett förslag om att flytta skol-biblioteket.

På ett möte i Duveds skola framfördes förslaget och nu har barn- och utbildningsnämndens ordförande gått med på att utreda biblioteksflytten.

Ordförande Leif Nord (M) är inte särskilt förtjust i idén. Han tycker att en gemensam matsal ger många kronor i samordningsvinster.

– Det är viktigt att vi slipper skära i skolans personalresurser.

– Och jag tycker inte att det är fel att barnen ska behöva gå 490 meter.

Tjänstemän och politiker ska presentera resultatet av lokalutredningen på ett nytt skolmöte senast i början av maj.