Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flytten var en vinstlott för bingohallen

Den här gången var det Bingohallen själv som drog högvinsten.

Flytten till de nya lokalerna på Kyrkgatan har nämligen inneburit ett uppsving för verksamheten i Östersund.

– Vi har ökat omsättningen med 50 procent faktiskt, meddelar Mats Hult på Bingohallen.

I slutet av 1980-talet var bingo den största spelformen i Sverige, men många bingohallar har fått kämpa för sin överlevnad de senaste åren. Flytten från de stora lokalerna på Stortorget till Kyrkgatan kom månne i simon tid för bingohallen i Östersund, som är en viktig inkomstkälla för idrottsrörelsen. Huvudsyftet var att kapa kostnaderna för lokalerna och att på köpet få ett mer centralt läge. Redan efter en månad kan man också konstatera att både besöksantalet och omsättningen ökar, och det är återigen glada miner bland personalen, som utgörs av tre heltidsanställda och fyra deltidsanställda.

– Det är tack vare närheten till busstationen tror jag, dessutom rör det sig mycket folk utanför som ser att det pågår något här inne. Vi har också valt att marknadsföra oss lite extra inför flytten, och jag tror att även det har bidragit, säger Mats Hult.

Det är en ganska jämn ström av kunder under veckan, med toppar på onsdagar och söndagar då det spelas storbingo. Inför julen brukar det vara extra många som tittar in i förhoppningen att dryga ut kassan.

– För många är det ren avkoppling också. Det kan vara skönt att komma ifrån julstressen och spelar lite bingo.

Frågan är då vad som händer med de gamla bingolokalerna på Stortorget?

– Det är inte klart med någon ny hyresgäst ännu, så där står det just nu 625 kvadratmeter till förfogande.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.