Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Födelsedagsguld till Elsa Håkansson-Fermbäck

Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalens IF, fixade en fin present åt sig själv på födelsedagen när hon vann Super-G momentet under Alpina USM.

Annons

Att det var hennes födelsedag samt att USM går på hemmaplan skapade ett stort tryck på Elsa Håkansson-Fermbäck då det gjorde viljan att lyckas extra stor.

– Jag var så nervös att jag grät innan start och lika när jag kom i mål. Nu lyckades jag ändå tagga till under åket men det kändes inte jättebra, jag är lite förvånad över att det räckte, förklarar Elsa som behövde några minuter på sig att smälta intrycken efter segern.

– Det brukar inte bli så här, förklarar Elsa Håkansson-Fermbäck som dock visade en fantastisk tävlingsskalle och genomförde åket på bästa sätt.

Under torsdagens störtlopp fick Elsa ge sig mot segraren Alexandra Bauer, Mora, med 22 hundradelar. I Super G var det ombytta roller, Elsa Håkansson-Fermbäck hade till slut 29 hundradelar till godo mot Alexandra.

När det gäller övriga länsåkare så lyckades Jonna Luthman, Åre SLK, ta en sjätteplats i samma klass som Elsa vann, D16. Även Karin Edsås, Åre SLK, klarade precis att komma in på topp tio.

På killsidan gladde Filip Johansson, ÖFS, mest med en femteplats, en knapp sekund från prispallen i H15. De ett år äldre grabbarna, Kevin Stein Lagerheim och Oscar Cassman, båda ÖFS, blev åtta respektive nia.

– Länsåkarna har haft det lite tungt överlag i fartgrenarna, säger Marie Fermbäck som hoppas på bättre takter under helgen då det blir slalom på Vemdalsskalet och storslalom i Klövsjö.