Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fokus vänds från sakfrågan om markköpet

Annons

Under tre veckor har Östersundshems mediestrateg försökt vända fokus från sakfrågan om överpris på fasighetsköp på Stadsdel Norr till huruvida det är synd om vd:n, vice vd samt styrelsens ordförande.

Miljöpartiet och Socialdemokraterna har fortfarande förtroende för sin styrelseordförande och sina ledamöter.

Varken styrelse eller bolaget ledning tycks ha tagit tag i frågan. Om så skett skulle samtliga dessa direkt förnedrande och i vissa fall korkade utspel ha undvikits.

Sakfrågan är fortfarande: Hur stort var värdet på fastigheten per 1 maj 2014 då en oberoende fastighetsvärdering enligt alla normala regler borde ha skett?

Jag har faktamässigt räknat fram att minst 60 miljoner kronor i överpris har betalats för marken.

Denna siffra ger en bra indikation på värdet. Bevisa motsatsen ni som har möjlighet.

Fakta är fakta. Två av varandra oberoende värderingar skulle skingra alla obesvarade frågor. Hittills har Östersundshem inte velat ställa upp på något sådant.

Som läget är nu får därför alla i bolaget, dess styrelse samt kommunledningen en stämpel på sig om att vara allt annat än transparanta (visa öppenhet). Bättre bevis för en dold agenda går inte att få.

Ska vi som kommuninnevånare betrakta bolaget som seriöst och professionellt så ska ni bemöta medborgarna med respekt. Ni förtjänar att betraktas utifrån hur ni agerar.

Er mediestrateg har misslyckats i ”tycka-synd-om-kampanjen”.

Thomas Fuchs

vd A4 Campus AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel