Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ knivrättegången direkt från Östersunds tingsrätt

I dag börjar rättegången i den uppmärksammade knivskärningen på Ängegatan 30 mars. Tre unga män, 19, 20 och 24 år gamla, åtalas för mordförsök.

Det var en pågående konflikt mellan olika ungdomsgäng i Östersund som kulminerade i mordförsöket. De tre männen menar att det var för att ge igen och sätta stopp för ständiga trakasserier som de gav sig på mannen. Sedan tidigare var en rättegång på gång, den senare knivhuggne ska ha misshandlat en av de nu misstänka på en krog i centrala Östersund.

Den 29 mars rök gängen ihop igen, även nu på en Östersundskrog. En av de nu åtalade blev skallad i ansiktet av den man som de några timmar senare skulle hugga kniven i. Polisen kom dit, särade på gängen och tog upp en anmälan om skallningen.

Senare på natten gömde sig de tre männen bakom ett cykelförråd i närheten av mannens bostad. Vid 5-tiden på morgonen hade deras ovän ringt efter en taxi och han knallade därför ut genom porten, som ligger på Ängegatan i anslutning till Brunflovägen. Ute på en asfaltgång blev han överfallen och bombarderad med slag och sparkar.

En av angriparna hade således också en kniv. Mannen tillfogades fyra knivskador, varav särskilt en måste betraktas som livshotande. Det hugget satt i ryggtrakten och offret blödde ymnigt. Attacken avbröts när flera personer kom ut från offrets lägenhet för att undsätta honom.

ÖP direktrapporterar från rättegången med start 09:00.

Läs mer:

Konflikt mellan gäng låg bakom mordförsöket

Knivhuggen på öppen gata i Östersund