Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Följ spänningen under valkvällen på OP.se

Reportrar på plats i alla länets kommuner och en valchatt som håller läsaren ständigt uppdaterad.
Så kommer ÖP:s bevakning av söndagens val att se ut.
– Vi har den bästa lokala valvakan, säger nyhetschefen Olof Ekerlid.

ÖP satsar stort på valbevakningen i år.

Dels har medborgarna kunnat ställa sina frågor till politikerna på ”Kan du lova”- sajten på OP.se och dels har ÖP gjort en stor valturné genom hela länet, där det har varit direktsända webb-tv-debatter från alla åtta kommuner.

Det avslutades med en region/landstingsdebatt i torsdags, som vanligt med ÖP-reportrarna Linda Hedenljung och Urban Råberg som programledare.

På valdagen fortsätter givetvis rapporteringen.

ÖP:s nyhetschef Olof Ekerlid tycker att de länsbor som vill följa valutvecklingen ska hålla koll på OP.se.

– Vi har den bästa lokala valvakan. Om de vill följa resultaten i den lokala politiken så är det hos oss, säger han.

Totalt kommer 20 personer att jobba på ÖP under valkvällen och valnatten.

– Vi har reportrar på plats i alla kommuner. De är ute på valvakor och tar kommentarer och reaktioner från politikerna, säger Ekerlid.

Reportrarna ute på fältet kommer att skicka in texter, bilder och filmklipp, som läggs upp direkt i en valchatt på OP.se.

Ute på fältet finns också Urban Råberg som gör webb-tv-inslag.

Chatten öppnar 18:00 på OP.se, och för den ansvarar bland andra Linda Hedenljung. I chatten kommer hon och övriga medarbetare att uppdatera med de senaste valnyheterna.

– De följer rösträkningen i alla länets kommuner och i landstinget. Läsarna är också välkomna att höra av sig med frågor, så kommer ÖP försöka svara på dem, säger Olof Ekerlid.

Finns det något nytt i årets valbevakning?

– Vi har inte ansträngt oss lika mycket för att rapportera direkt tidigare, och vi har inte haft någon valchatt tidigare. Vi kommer att ha länets bästa rapportering under kvällen och den bästa sammanfattningen i tidningen dagen efter.

Här kan du se ÖP:s politikerdebatter:

Krokom

Åre

Strömsund

Bräcke

Ragunda

Berg

Härjedalen

Östersund

Landstinget