Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Folk är förbannade och rädda"

Två polispatruller bevakar Hammerdals gator under fredagskvällen. Uppdraget: förhindra hämndaktioner efter förra helgens gruppvåldtäkt.

– Det finns risk att folk tar lagen i egna händer, säger Jonny Jonsson.

Det finns ännu ingen misstänkt för den gruppvåldtäkt som anmäldes i Hammerdal natten till förra söndagen, men ilskan bland byborna är så stor att polisen bedömer att deras närvaro är nödvändig.

Rent konkret är det hot om våldsamma hämndaktioner på sociala medier som gjort att polisen beslutat sig för att finnas på byn men i 20-tiden på kvällen var allt fortfarande lugnt.

– Hoten har inte handlat om specifika mål men folk är förbannade och rädda och de vi pratat med hittills uppskattar att vi är här och synliga, säger Jonny Jonsson som är vikarierande biträdande chef för Strömsundspolisen.

Bedömningen är att det är helgkvällarna som utgör största risken.

– Helgen är en faktor eftersom folk sitter på förfester och pratar om det här, med risk att de trissar upp varandra, säger Jonny Jonsson.