Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folke Fjällström vill sprida guldglans över södra Årefjällen

En himmelsk man som sparkar stjärnglans över södra Årefjällen. Så beskriver Folke Fjällström sin sju meter höga skulptur i målat stål som nu står uppställd vid brofästet över Indalsälven.

Invigningen, som var välbesökt, skedde till tonerna av Tanja Nordfjells vackra jojk och Eva Hellstrands välrimmade dikt.

Tanken är att skulpturen ska bli södra Årefjällens landmärke.

– Den kanske drar hit lite folk, de kanske blir lite nyfikna, säger Folke Fjällström om sin skapelse.

Södra Årefjällen turistförening har sedan några år tillbaka drivit ett Leaderprojekt som heter Konsten och kulturen i naturen. Projektet syfte är att lyfta upp kulturen i området.

Ulla Britt Sundström, som är en av deltagarna i projektet, berättar att det redan från början var självklart att tillfråga den nationellt och internationellt erkände konstnären Folke Fjällström som bor och verkar i Vålådalen.

– Vi frågade bara honom. Han är ju inte representerad vår kommun, han finns bara på Naturrum i Vålådalen, säger Ulla Britt Sundström.

När kulturgruppen tillfrågade Folke plockade han genast fram två skisser. Gruppen föll för Guldglans över Södra Årefjällen.

Nu när den äntligen står uppställd här vid brofästet vid Indalsälven är lättnaden stor.

– Det känns hur skönt som helst. Det är helt underbart, säger Ulla Britt Sundström.