Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkets hus i Östersund varslar personal om uppsägning – Ordförande: ”Känns svårt att behöva stänga”

 
Corona: Näringsliv
Visa alla artiklar

När större konferenser och evenemang ställs in på grund av coronautbrottet hör Folkets Hus i Östersund till de företag som får ekonomiska problem.
Nu meddelar Folkets hus att de planerar att hålla öppet till och med 9 april, för att sedan stänga ner verksamheten.

Avbokningarna har trillat in under förra veckan och efter 9 april är det tomt i bokningskalendern. Det fick FH-ledningen att kalla personalen till möte på måndagsmorgonen och informera om planerna på att stänga eventdelen, alltså den publika delen med restaurang, danser, konferenser och arrangemang.

– Utifrån rådande läge så kan vi inte säga när verksamheten öppnar igen, säger Conny Andersson, ordförande i Folkets hus Östersund, i en presskommentar.

Folketshusföreningen lägger ett varsel om uppsägning av 8-9 personer. Beskedet togs emot med bestörtning av personalen, enligt Conny Hansson.

– Vi har haft en tuff resa efter OSD:s konkurs. Nu känns det svårt att behöva stänga, och av en anledning som vi själva inte orsakat, säger Conny Hansson till ÖP.

Den drastiska nedgången började på onsdagen förra veckan. Spelningar och arrangemang under våren avbokades. En hel del är ombokat till hösten, vilket är bra, säger Conny Hansson, men när det inte kommer in pengar närmaste tiden kommer det bli tomt i kassan.

– Har vi inga intäkter nu så spelar det ingen roll med bokningar längre fram.

Restaurangen som brukar ha 90-talet lunchgäster om dagarna har börjat eka tomt.

Under måndagens lunch var ungefär hälften så många gäster, berättar Conny Hansson.

Den publika delen kommer alltså stå tom från 9 april. Delen med kontor håller öppet som vanligt.