Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkets Hus och Parkförening vill ha 720 000 i driftbidrag

Svegs Folkets Hus och Parkförening har fortsatt svårt att få ekonomin gå ihop. Drygt 700 000 vill man nu ha i kommunalt driftbidrag.

Härjedalens kommun tvingas troligen åter pumpa ordentligt med slantar pengar Svegs Folkets Hus och Parkförening. Föreningen vänder sig åter till kommunen och söker 690 000 kronor i driftbidrag för år 2009. Förom detta vill man ha ytterligare 30 000 kronor till stolar till restaurangen.

Då tyckte de styrande i kommunen att det började dra iväg för mycket och satte sig ner för att diskutera ekonomin med föreningens styrelse.

Enligt honom kom man bland annat överens om att höja hyror på de lokaler föreningen hyr ut.

– Naturligtvis kostar en sådan här verksamhet pengar, men jag anser att smärtgränsen för kommunens del är 500 000 kronor.

Personalkostnaden, drygt 1,2 miljoner kronor, är den tyngsta biten. När det gäller fastigheten är det kommunen som äger och står för större delen av driftskostnaden av Folkets Hus.

I Folkets Hus inkasserade föreningen runt 650 000 kronor i hyror av restaurang och övriga lokaler.

Kommunstyrelsen ska nu ta ställning till föreningens ansökan.