Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkfesten i rallyskogen

Tidigt på morgonen, flera timmar före första startande bil på Östersund Winter Rally 2014, samlades massor av folk i skogarna runt om Östersund.

Tidvis var det kraftigt snöfall och en halv plusgrad men detta lite halvtrista väder stoppade inte publiken som ville se rallybilar på skogsbilvägarna i de Jämtländska skogarna. Motorintresset verkar vara stort. Många ur publiken hade åkt lång för att vara med om årets enda svenska mästerskap i rally på vinterväglag.

– Har man en gång börjat med rally så är det svårt att sluta, säger Bernt-Erik Grönlund, Västervik, som åkt nästan 80 mil för att titta på rallyt i Jämtland. Jag avslutar rundan med att titta på Vasaloppet på hemvägen.

Specialsträcka 5 på Gällsåberget var en höjdpunkt för invånarna i Boda. Där man gick man ur huse för att titta på rallyt.

– Det klart att man måste ställa upp för sin bygd, berättade Urban Nordmark, som fick kliva upp tidigt på lördagsmorgonen för att se till att besökarna kunde få en parkeringsplats i närheten av specialsträckan på Gällsåberget.

En i publiken var rallylegenden Hasse Hansson.

– Det blir nog en ny bil tids nog, berättar Hasse Hansson, som var ute med flera hundra andra och tittade på rallybilarna som körde på skogsvägarna.

Favoriten Jerker Axelsson vann, Östersund Winter Rally 2014, efter att ha haft ledningen från start till mål i sin Subaru.