Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhögskolan i Hålland byter namn

Hållands folkhögskola är snart ett minne blott. Snart byter skolan namn vilket sker samtidigt som man firar 75 år.

Skolan finns vid E14 mellan Undersåker och Järpen i den lilla byn Hålland. Men nu vill man släppa namnet Hålland och på årsmötet väntas styrelsen byta till Åredalens Folkhögskola. Skälet till det är många, inte minst att skolan genom namnet vill underlätta dess geografiska placering. Namnet Hålland är inte helt enkelt att använda sig av i dagens globala värld, står det i ett pressmeddelande.

Folkhögskolan, som från början hette Jämtbygdens Ungdomsskola Kristlig undervisningsanstalt, startades hösten 1938 i i Wiklunds Pensionat i Hålland.

På söndag firas 75- års jubileum dit utan alla intresserade är välkomna att närvara. Samma dag ska skolans huvudman EFS Mittnorrland hålla i gudstjänsten för Undersåkers Församling EFS Nyland i folkhögskolans aula.

I samband med namnbytet ska en ny hemsida och ny logotyp att visas för första gången. Dessutom kommer skolans fjärde rektor i ordningen Ingemar Forss, som idag är rektor vid Parkskolan i Östersund, presenteras.

En annan nyhet är att skolan förnyar upplägget av Östersunds konstskola, som drivs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, SV. Årskurs ett blir förlagd till Hålland kommande höst och årskurs två ska inrymmas hos SV inne i Östersund. Dessutom utökas antalet platser på den del av konstskolan som är lokaliserad till Provence i Frankrike under namnet Ecole.