Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhögskolan i Hålland jubilerar

Hållands folkhögskola firar 75 år med musik, workshops och hållbarhet som tema. Festligheterna startar på onsdag och är öppen för alla.

En oktoberdag för 75 år sedan startades Hållands folkhögskola. Totalt 38 elever var på plats när skolan öppnade portarna. Den första rektorn, Lage Eklöv, blev kvar i rollen i hela 38 år.

En viktig del av Hållands folkhögskola profil ligger i ett hållbart förhållningssätt. Ett tänk som enligt verksamhetsledaren Olof Holmgren genomsyrar det mesta som sker i skolan från mat till kursinnehåll.

Skolan har alltid haft en stark koppling till andra länder och kulturer. Bland annat har skolan mångåriga samarbeten med länder som Tanzania och Indien. Dessutom driver folkhögskolan Östersunds Konstskola på Frösön, i nära samarbete med Studieförbundet Vuxenskola.

Jubileet på onsdag börjar klockan 18 och på schemat finns allt från workshops till musikunderhållning. Erik Wennergren ska spela och sjunga och det blir en föreläsning av Dan-Eric Archer som ska berätta om kretslopp, biogas och energi. Jubileumstalet hålls av Elsa Danielsson, som varit kommunalråd.