Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkmusik och vacker stämsång till final

Under lördagskvällen avgjordes den sista av de två delfinalerna i Musik Direkt. Många talangfulla musiker stod på scen och bland finalisterna fanns vacker stämsång, melodisk folkmusik och hård metal.

Totalt uppträdde tolv akter under kvällen när den sista delfinalen avgjordes. In Circles, Arve, August Holmgren, Morgning Glory, November Nights och Crave var de sex akter som lyckades ta sig vidare till länsfinalen.

Först ut på scenen var bandet Morning Glory och som vanligt bjöd de på skicklig folk- och popmusik med både banjo och stämsång.

Ensam på scen med sin gitarr stod August Holmgren. Träffsäkra textrader på engelska levererades snabbt och proffsigt i singer-songwriterstuk.

Tempot drogs upp när bandet November Nights tog över scenen med sin elektroniska metal. Sångaren Johan Söderström growlade och sjöng med förvrängd röst som gav ett häftigt intryck.

Med två vackra röster och en luftig elgitarr framförde trion Crave egenskriven musik, väldigt vackert.

De sista finalisterna var den akustiska trion Arve som med drömska stämmor vävde samman fantastiska ljud. En mycket speciell version av Michael Jacksons "Billie Jean" kan säkert ha imponerat på domarna.

Sist ut var bandet In Circles som spelade instrumental metalrock. En riktigt mäktig och pampig avslutning.

Det var en imponerande hög nivå bland de unga deltagarna med skickliga musiker, ljuva stämmor och fantastiska låtförfattare. Att länet har så många talangfulla ungdomar är fantastiskt.

Under kvällen stod även Jonas Landgren, Sagawa, Anton Engqvist, Emma Kjellin, Benny King och Brontide på scenen.

Under lördagskvällen avgjordes den sista av de två delfinalerna i Musik Direkt. Många talangfulla musiker stod på scen och bland finalisterna fanns vacker stämsång, melodisk folkmusik och hård metal.