Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkpartiet i Östersund vill mer

Det borde vara en förmån att vara kommunpolitiker i en av Sveriges fyra rikaste kommuner, Östersund, men tyvärr har den socialdemokratiska ledningen av kommunen de senaste åren valt att genomföra nedskärningar i välfärden i stället för att satsa.

Nedläggningen av hörselspåret har lett till att familjer tvingats flytta från kommunen och ogenomtänkta skolnedläggningar har inneburit ökade kostnader i stället för minskade.

Barngrupperna i förskolan har utökats från 15 till 19 barn, isplaner har lagts ner och idrottsplatser växer igen. Fältarbetsgruppen har lagts ned samtidigt som droganvändandet bland unga är på höga nivåer.

Vi folkpartister vill mer. De senaste fyra åren har vi stått för 60 procent av alla förslag och frågor i kommunfullmäktige.

Skola och välfärd måste hamna högre upp på agendan, det måste bli ett slut på nedskärningarna på skolan. Lärarnas löner måste höjas, barngrupperna minskas och fokus på kunskap måste stärkas. Inga barn ska lämna Östersunds skolor med underkända betyg.

Det är även primärt att ett aktivt fältarbete i samarbete med polisen snarast stärks. För oss folkpartister är det självklart att en av Sveriges rikaste kommuner även ska ha en av Sveriges bästa skolor och vara en av landets tryggaste kommuner.

Vi har även föreslagit att kommunen ska se till att det finns en parboendegaranti inom äldreomsorgen och att det byggs särskilda trygghetsboenden där man kan få ett kommunalt boende även om man inte behöver särskilt bistånd.

Östersund behöver utvecklas med mer bostadsbygganden, det är angeläget att Storsjö Strand utvecklas och att detta leder till en förstärkning av Östersunds centrum. Vi vill inte se några skyskrapor på Storsjöstrand, men gärna lägre byggnader för blandat boende och även affärsverksamhet.

Östersund behöver profileras även som sommarstad. Vi behöver bättre ta tillvara Frösöns många kulturskatter. Den fantastiska utsikten mot fjällkedjan behöver tas tillvara bättre i destinationsarbetet och besöknäringen.

Dessutom vill vi att kommunen ska säkerställa att ångaren Thomée fortsättningsvis är en profil i Östersunds varumärke så att det finns möjlighet för den som inte äger egen båt att komma ut på Storsjöns vatten under sommaren.

Ungdomsfotbollen med över 2 000 utövare, och med Storsjöcupen som är det enskilt viktigaste evenemanget i kommunen år efter år, behöver bättre förutsättningar. Vi vill anlägga fler konstgräsplaner.

Vi vill mer, kryssa för förnyelse i kommunvalet 14 september!

Pär Löfstrand (FP), Margareta Widell, Lennart Ledin (FP), Annica Nordell (FP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel