Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkrace – då är det full fart i Föllinge ...

/

Första deltävlingen av sex gick av stapeln under lördagen på Föllinge motorstadion. Det bjöds på underhåll­ande folkrace och Sponsorcupen 2009 ser ut att kunna bli en riktig ­höjdare.

Annons

74 sugna förare kom till start, och de cirka 200 inlösta fick se några trevande kvalheat till att börja med, men allt eftersom bilarna blivit varma och förarna fått upp pulsen så tog tävlingen fart med täta dueller och fina omkörningar.

I juniorklassen imponerade Anton Brorsson från JMK stort genom att vinna sina tre kvalheat, och sen göra processen kort i finalen där han vann överlägset, en fullpott helt enkelt.

stod det på förhand mellan Veronica Åkervall, ÅMK och Lisa Stjernen, KMK som båda kört hem tre vinster var i kvalheaten. När starten väl gått så var det Veronika Åkervall för hela slanten och årets första seger var bärgad med god marginal.

Bosse Hemmingson bjöd på tävlingens enda rullning i seniorernas B-final och blev som seden bjuder belönad med en rulltårta vid prisutdelningen.

i herrarnas A-final krävdes det minst 18 poäng vilket både Per Pålsson, JMK och Mattias Nyman, KMK skrapat ihop. Lottning fick avgöra och Per drog det längsta strået. Det stoppade inte Mattias som genom att vinna B-finalen ändå fick sin chans att köra A-final.

Hemmahoppet Christoffer Ylander, FMK, totalvinnare av sponsorcupen 2008, tog kommandot redan i första sväng tätt följd av Mattias Nyman. Efter ett par varvs ledning krånglade växlingen för Ylander och det var allt som behövdes för att Nyman skulle smita förbi. De resterande varven pressades han hårt av Ylander men lyckades hålla undan och tog därmed sin första seger som senior.

– Det var roligt att sätta gubbarna på plats!

Sa en nöjd Mattias Nyman, 17 år.

Mer läsning

Annons