Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkracefest i två dagar

Slätregn och några få plusgrader under finaldagen.
Trots allt blev det folkracefest i Östersund.
– Det här är en av årets största tävlingar, säger Krokoms Fredrik Olsson, som vann juniorklassen i Autoexperten Swedish Open.

Annons

17-åringen klarade av finaldagens strapatser på ett utmärkt sätt.

Regn gör det klurigare med både sikten och fästet, men Fredrik Olsson var först över mållinjen i juniorernas a-final.

– Men jag tycker det är bra när det är blött. Det blir kul då, säger Fredrik Olsson.

Att pricka starten blir extra kritiskt i regnet. Sikten är lika med noll bakom en konkurrent – men Fredrik löste problematiken trots att han inte var snabbast ut.

Han såg till att ta alternativspåret, den lilla omväg alla måste ta under något varv, när han låg tvåa. Sedan gjorde han några snabba varv och när konkurrenterna kört i alternativspåret var ledningen hans.

– Jag har kört sedan jag var 15. Nu har det gått bra på slutet, jag har vunnit de tre senaste tävlingarna, säger Fredrik Olsson.

Han har dock många år kvar till veteranklassen. Där körde bland andra JMK:s Micke Larsson, samtidigt som han försökte ha koll på händelserna i rollen som tävlingsgeneral för tvådagarstävlingen på Östersunds motorstadion.

Under honom finns närmare 80 funktionärer som i sin tur ska hålla koll på cirka 160 anmälda förare.

– Telefonen ringer hela tiden. Men när det är race gäller det att fokusera på det, säger han efter att ha nått a-finalen bland veteranerna.

– Vi har fått mycket beröm och många säger att de kommer tillbaka nästa år. Trots att vädret är så här.

I veteranernas final fick dock Micke Larsson nöja sig med en tredje plats, när klubbkamraten Pelle Ek vann.

Damklassen vanns av Therese Johansson från Rasbo. Hon var den överlägset mest långväga klassegraren – JMK:s Robert Karlsson segrade bland seniorerna före Offerdals Bosse Hemmingsson.

Se slutresultaten från tvådagarstävlingen här.