Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Foooers" väntar på pojkbandets ankomst

Populära pojkbandet The Fooo kommer till Östersund. I helgen spelar de på Storsjöyran till fansens stora lycka.

My Almér, snart 13 och Olivia Öhlund, 13 är absolut ”Foooers”, trots att ingen av dem har sett killarna live, än. Olivias bakgrundsbild i mobilen är ett kollage med The Fooo och hennes musik består av tre listor; Bra, Sommar och The Fooo, varav bandet är med i dem alla. Hon har gruppen som favorit på twitter, så varje gång de skriver något där plingar det till i hennes mobil.

My berättar att hon följer deras Instragramkonton och att hon förmodligen skulle bli chockad om de skulle gå förbi dem här på gatan. Men hon skulle även ta kort och gå fram och prata med dem.

– Jag skulle bli glad, och så skulle jag springa fram och krama dem, säger Olivia.

Hon berättar också att hon nyligen varit i Stockholm på semester, och hoppades stöta på dem när hon var där. Det är en av anledningarna till att tjejerna tror att killarna har blivit så stora i Sverige, att möjligheten finns att faktiskt få träffa dem på riktigt.

– De pratar och de kramas. De verkar inte stela likom, säger My som ännu en anledning till gruppens popularitet.

Närhet till fansen är gruppen alltså bra på.

– Man vet så mycket om dem. De skriver på twitter vad de gör och är och uppdaterar väldigt mycket på instagram, säger Olivia.

Tjejerna är båda eniga om att The Fooo är sveriges största pojkband. De berättar också om hur det behövs fler och fler vakter på deras spelningar då en del fans har börjat ta sig förbi avspärrningar och springa fram till killarna. Men tillägger ändå att de ännu inte behöver vakter när de går på gatorna i Sverige, som Justin Bieber. Däremot har de stora idolerna nog en del fans gemensamt. Olivia har ”JB” som skärmsläckare i sin mobil.

– Deras fans består mest av tjejer i tonårsåldern, de har ganska lika musik och dansar bra, berättar de båda.

– Tonåringar gillar den slags musiken, pop och rap och sådant, svarar Olivia när jag frågar varför de tror att det är så.

Att killarna inte bara står och dansar på scenen, utan även bjuder på en ordentlig show genom att utföra akrobatik och parkour gör dem ännu mer spännande säger tjejerna. Samt att alla i gruppen sjunger ungefär lika mycket, och att de blandar sången med rap och att Omar sjunger på spanska ibland. Sen är Olivia och My även imponerade av att killarna också klarar av att gå i skolan samtidigt, och ändå hinner öva in alla danser och spela in sina låtar.

– Det kan inte vara så enkelt. De kan lägga upp tre bilder på Instagram en dag, sen kan det gå två dagar då de inte lägger upp någonting alls. Då berättar de på twitter att det är för att de har så mycket att göra, säger Olivia.

I Östersund spelar The Fooo nu på lördag och både My och Olivia ska gå på Storsjöyran den dagen.

– Det är sjukt kul att de ska komma hit, att de kommer till Yran och vår hemstad, säger My.

– De brukar för det mesta spela i större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö, så nu känns det mer speciellt att de kommet hit, fyller Olivia i.

De väntar sig ”värsta showen”.

– Man kommer nog få värsta energin, mycket för att de gör så olika saker. Jag har sett videor från plattan i Stockholm och det ser ut som värsta öset, säger My.

Slutligen pratade vi om varför de svarade ja till att bli intervjuade till tidningen.

– Kanske The Fooo läser, och får veta mer om vilka vi är och att vi också finns. Och att vi gillar dem, säger Olivia.

– Ja, och så är det kul att berätta om dem för andra, både för de som redan gillar dem men också för att fler kanske upptäcker dem nu, säger My.

Och som hälsning till The Fooo säger tjejerna:

– Jag hoppas att de får en bra spelning här och vill komma tillbaka, säger My Almér.

– Och önska dem lycka till, avslutar Olivia Öhlund.

emma.dahlquist@op.se

The Fooo spelar på Storsjöyran på lördag, till fansens stora lycka.