Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Foppa och Näslund i Stiftelsens video

Peter "Foppa" Forsberg, Markus Näslund och ett flertal andra kändisar står upp mot rasism i Stiftelsens nya musikvideo till låten "Giftet".

Annons

Redan då Stiftelsens nya singel "Giftet" släpptes den 24 oktober renderade det i reaktioner och debatt, med tanke på låtens kontroversiella text.

– Låten får tala för sig själv. Avsikten är att markera och det här är vårt bidrag till en mer rättvis och omtänksam värld där rasism inte hör hemma, konstaterar Robert Pettersson, sångare i bandet, i ett pressmeddelande.

Under fredagen släpptes musikvideon till låten i fråga och även den lär väcka debatt, med tanke på att den innefattar en hel rad av kändisar som tar sällning mot rasism. Bland annat syns Peter "Foppa" Forsberg, Markus Näslund, Niklas Sundström, Mange Hellberg, GIF Sundsvall och Håkan Loob i videon.

Singeln "Giftet" kommer att finnas på den kommande Stiftelsen-plattan som planeras att släppas under våren 2015.