Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Foppa" vann golftävling i Jämtland

Under torsdagen avgjordes Business and Sport Relations Cup i golf på Ångsta.
Med i segerlaget fanns Peter "Foppa" Forsberg.
– Vi spelade bra förutom på ett hål, berättade "Foppa" efter rundan.

Annons

Det är Mekonomens vd Håkan Lundstedt, ursprungligen från Östersund, som drar ihop ett gäng varje år för att spela golftävlingen på Ångsta.

– Jag har ju mina rötter här i Jämtland och jag åker hem runt yran varje år och då bjuder jag inte företagare och idrottsmän till den här tävlingen. I år har det också blivit folkrace och god mat på Tivarsgården på Norderön. Vi har haft fantastiskt kul, säger Håkan Lundstedt.

Tävlingen har han döpt till Business and Sport Relations Cup. Vid ett tillfälle fick den ett annat namn.

– Ja, för fyra år sedan fick den namnet Kay Wieståhl Open för att hedra Kay som fyllde 70 år, berättar Håkan Lundstedt.

Kay Wieståhl är entreprenören och förre fotbollspelaren som också är initiativtagare till Victoriadagen. Han har också tränat Ope IF.

– Det är roligt att komma hit och spela den här tävlingen. Håkan Lundstedt får ju ihop folk från hela Sverige. Det är mycket prestige, säger Kay Wieståhl och skrattar.

Han berättar också att det finns ett hjärta kvar i Jämtland.

– Ja, verkligen. Jag var här som tränare för Ope under 1970-talet och vi lyckades ungefär lika bra som ÖFK gör i dag. Det var en fantastisk tid och det är kul att folk här fortfarande känner igen mig, säger Kay Wieståhl som har jobbat som bland annat har jobbat som ekonomisk rådgivare till många världsstjärnor.

Med i startlistan till golftävlingen hittade vi idrottsstjärnor som Peter Forsberg, Anders Södergren Mathias Fredriksson.

Vann Business and Sport Relations Cup, som spelades som en scramble, gjorde Peter Forsberg tillsammans med Mathias Fredriksson och Håkan Lundstedt.

– Vi gjorde det bra så jag anade att vi skulle vinna, sa Peter Forsberg.

Här kan du se webb-tv med Kay Wieståhl.