Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Foppas" häst segrare i Kungapokalen på Åby efter stark avslutning

Efter ett starkt upplopp tog Peter "Foppa" Forsbergs häst Diamanten hem segern i Konung Gustaf V:s Pokal, även kallat "Kungapokalen". En seger som var värd nästan en miljon kronor.
– Det här är ett stort lopp att vinna, sade segerkusken Christoffer Eriksson till Travronden efter loppet.

Det såg länge ut att bli vinst för Deimos Racing som hade ledningen och såg ohotad ut. Sedan kom Diamanten på insidan och tog hem vinsten, och prissumman på 976 880 kronor.

Robert Bergh, som tränar och kör Diamanten i vanliga fall, var avstängd under lördagen. Christoffer Eriksson körde därför istället hästen i segerloppet.

– Det här är ett stort lopp att vinna, verkligen, sade Christoffer Eriksson till Travronden efter loppet.

– Det blev bingo hela loppet igenom. Det löste sig perfekt och över upploppet fick jag chansen att gå ner via open stretch när en konkurrent galopperade. Det gäller att ha den där turen med sig, framför allt när man möter så bra konkurrenter.

– Det fick som på nålar hela tiden, men det är väldigt små marginaler mellan topp och fiasko i den här sporten. I dag föll det väl ut och det måste Robert (tränaren Robert Bergh) ha en eloge för, avslutade Christoffer Eriksson.

Under sin karriär har Diamanten tagit 12 segrar på 17 starter och totalt sprungit in 2,6 miljoner kronor. Hästen ägs av "Foppa" tillsammans med pappa Kent Forsberg.