Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Foppas" nya Diamant

Peter "Foppa" Forsberg har hittat en ny diamant i 3-årige Diamanten. Hästen var läcker när han tog sjätte raka segern för Robert Bergh i Östersundstravets V64–omgång.

Den gamle hockeygiganten var inte själv på plats för att se sin häst tävla i Östersund. Pappa Kent var däremot vid ringside.

– Men jag är så nervös under loppen att jag inte ens kan ringa Peter och referera någonting i telefon. Han får inte veta något, jag klarar inte av att berätta, sa en stolt fader Kent Forsberg under prisceremonin.

Med Diamanten är det så att pappa Adrian Chip är Stall Forspro AB:s allra bästa travare någonsin. Han var predestinerad att vinna Hambletonian i Amerika för 3-åringar. Så bra var han på hemmaplan. Nu blev han bara tvåa, men slagen av en bättre motståndare i form av Donato Hanover och året var 2007.

Sen gick även Adrian Chip till avel och Diamanten kom till världen efter en perfekt korsning med Iata Käll, på sin tid lysande tävlingshäst för Tommy Hanné med nästan tre miljoner insprunget.

Diamanten har nu startat sex gånger och aldrig förlorat. Segerreceptet den här fredagskvällen var ledning från start till mål. En härlig häst som vet vad det handlar om. När Robert Bergh ber om lite mer, ja då bara sträcker han på sig det som behövs. Riktigt var botten finns i den här 3-åringen är svårt att sia om.

– Han är bra och överraskar mig i positiv bemärkelse varje gång, säger Robert Bergh. Visst var han duktig redan som 2-åring, men nu är han både startsnabb, har utvecklat sin löpteknik och är förnuftig, sa en nöjd tränare Bergh.

Men Robert Bergh menar samtidigt att det är bäst att skynda långsamt och inte höja hästen till skyarna.

– Vi tar det lite eftersom. Bäst så, säger han, men visst hörs det mellan raderna att Diamanten är någonting extra.

Solen sken när helgens travfest inleddes på Östersundstravet. Visserligen kom det under kvällen även en och annan regndroppe, men vädret överraskade oss i positiv bemärkelse. Ingen kall västanvind, bara som ett exempel...

– Äntligen, sa en hårt prövad travbanechef Janne Quicklund, som under både 2014 och 2015 fått uppleva hur vädergudarna saboterat det jämtländska dubbeltravet. Nu var det riktigt bra.

Jan-Olov Persson vann de båda inledande kallblodsloppen för 3- och 4-åringar. Tand Kraft var en trevlig bekantskap då han tog fjärde raka segern på fin-fina rekordet 1,28,2 med krafter i behåll. En treåring som är uppfödd av Matts Gottås i Tandsbyn, men numera ägd i Lingbo, Gästrikland.

Kallblodsspecialisten vann sen även med Kvickers Komet, som kostade på sig en galopp på vägen, men som via en vass slutrunda ändå skar mållinjen först i 4-åringsloppet.

Läs mer om stora travhelgen:

Veckans Travsurr: Eklöf helgarderar två lopp i Östersund

Sandra tog andra raka i damloppet – hyllar stall Redén

Victors V75-vinnare redo för repris på hemmabanan

Kolgjini trivs i Östersund – kan vinna JSP för andra gången

Bergh navigerade till seger i stayerloppet

Redén tydlig om taktiken inför Jämtlands Stora Pris

"Foppas" nya, spännande talang radar upp segrar

Höjdarhelg på Östersundstravet – men ingen avtackning av Sanity