Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För C är lojaliteten till S viktigast

Centerpartiet i Ragunda under ledning av Annika Forsström-Nordvall (A F-N) skulle på senaste mötet i kommunstyrelsen ta beslut om privat förskola.

Det av sossarna valda oppositionsrådet, A F-N, fegade ur från mötet och ansåg sig som jävig. Anledningen var hon har barn i förskolan! En minst sagt krystad förklaring.

Enligt kommentarer på ÖP:s webbsida har hon i samtal meddelat att hon ville ligga lågt i frågan och låta andra i partiet (C) ta ställning.

A F-N framför också i ÖP:s kommentarsfält att man inte delar sossarnas ideologi och hänvisar till att man i fullmäktige yrkade avslag på S-förslaget till strategi och effektiviseringsplan.

När verkligheten sätts på sin spets är lojaliteten till S viktigare än vad man tidigare har lovat.

Som så många gånger tidigare går det inte att lita på C. Man säger en sak men gör något annat. Det finns ett flertal exempel på detta, bland annat den skriftliga överenskommelsen med V och AfR om inrättandet av socialnämnd (oktober 2014).

Från början var A F-N emot en privat förskola men nu har hennes privata uppfattning svängt.

Hon har också meddelat att hon inte vill delta i kommunstyrelsens diskussioner och beslut och åberopar att hon är jävig i frågan då hon har barn i förskolan. Så agerar man som oppositionsråd om man är vald av en majoritet av sossarna.

Sanningen är att Sigvard Backlund (C) i kommunstyrelsen delade sossarnas beslut inklusive ideologin och hade ingen avvikande mening. I så fall borde han ha reserverat sig mot beslutet vilket V och AfR gjorde.

Det är svårt att bedriva opposition med en så opålitlig partner. Det talas om att kunna respektera varandras åsikter och respekt är något som måste förtjänas. När gjorda överenskommelser inte kan hållas då är det svårt att uppnå respekt.

Det inte går att samarbeta med C och uppfattningen att S har köpt oppositionsrådet har ytterligare stärkts. Att vara arvoderad men inte delta i möten och inte våga vara delaktig i beslut, då måste en sådan person fundera över sin position.

Att i ett beslut hänvisa till ideologi när det gäller krav på förbättrad undervisning är ett svek mot barn och föräldrar. I synnerhet då man vet att kunskapsnivån i Ragundas skolor ligger långt ned på skalan (plats 279 av 290).

När elever i framtiden ska ut på arbetsmarknaden gäller det alltså att visa sin kompetens med uppvisande av partiboken.

Bo Bergström (AfR)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel