Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För dyrt att åka buss i Östersund

När jag kom till Östersund gick det bussar överallt. Helt otroligt hur jag kunde ta mig runt i staden, och jag hade hela två timmar på mig för att uträtta ärenden. Det var inte alls dyrt att ta en singelbiljett och göra det som skulle göras.

I dag skjutsar jag några vänner som inte har råd att åka buss längre. Att utföra ett ärende kostar nu 30 kronor, och bara om det inte är en väldans massa hinder på vägen från bussen och tillbaka från uträttat ärende.

Ibland kostar det ändå 60 kronor, för att något inträffade som inte var med i planeringen. En timme har man på sig, vilket jag tycker är otroligt snålt.

Att åka till någon stormarknad med bussen är inte att tänka på för dessa mina vänner. Om ni undrar varför de inte skaffar något kort av något slag? Ja, det har de faktiskt inte råd med.

I Örebro får man visserligen punga ut med 100 kronor (eller valfritt belopp) för att ha ett kort påfyllt när man reser, för att köpa biljett på bussen är omöjligt. Man har också små automater där man kan köpa biljetter, men inte på varje busshållsplats.

Men har man nu råd att kosta på sig 100 kronor, kostar varje resa knappt 17 kronor, och man har hela tre timmar på sig.

Här i Östersund säger man att bussresandet är stort, men jag tvivlar på att ett biljettpris på 30 kronor och en ynka timme gör det möjligt för de allra mest utsatta att utnyttja bussen. Det är mina vänner bevis på.

De sitter hemma, går till närmaste butik som de är livrädda att förlora, och köper den absolut billigaste maten. Eller, så ber de att få åka med mig. Något annat skulle stjälpa deras budget.

Man kanske inte behöver åka gratis buss i Östersund, men ett lägre pris per resa, är det verkligen för mycket begärt?

Lilla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel