Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För vem finns centrum till?

För vem ska Östersunds levande centrum finnas till? Nu och i framtiden är och blir det så synd om handlarna i centrum, när Lillänge bygger ut. Är centrum till för handlarna?

Vad har utvecklats i centrum de senaste tio åren? Kan det vara lite kullersten?

Ett exempel: Kan alla handikappade ta sig in i samtliga affärer i centrum utan att behöva extra hjälp?

Ta bort Lillänge! Kommer alla som i dag handlar där, handla i centrum? Som exempel: Kan alla som i dag handlar på Systembolaget i Lillänge, handla på Systembolaget på Kyrkgatan? Var parkerar de någonstans?

Tänk efter ni som klagar, om alla bilar som finns på parkeringen i Lillänge skulle söka sig till centrala staden, hur skulle trafiksituationen se ut i centrum?

Först har stadens styrande gjort allt för att få bort trafiken från centrum, vilket har resulterat till att allt flera söker sig därifrån.

Inte åker man frivilligt till Östersunds centrum för att handla. Centrum är inte till för handel för jämtar eller andra som är beroende av bil som transportmedel.

Turisterna då? Allt sevärt ligger ju utanför centrum.

Att trafiksituationen i Odenskog och Lillänge är kaotisk är väl överdrivet. Kanske en halvtimme på morgonen och kväll, men det beror ju på att jämtar inte är vana en trafiksituation där det finns mer än att par bilar runt omkring sig.

Men att trafiksituationen kommer att gå mot mera köer i området enligt den nya planen är fullständigt klart.

Lillänge har byggts på ett mycket konstigt sätt och de nya planerna är inte bättre. Den långsiktiga planeringen saknas, och politikerna vill tillfredställa den som skriker högst för varje tillfälle.

Ove H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel