Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldragrupp: hantering av skolfråga under all kritik

På onsdag ska Krokoms kommunstyrelse ta ställning till medborgarförslaget om en skola vid Jämtkrafthallen i Ås. Förslaget är att det avslås.

De fem representanterna för föräldragruppen och kommunledningen är fullständigt oeniga om hur skolfrågan i Ås handlagts.

– Vi har kommit till en punkt där föräldragruppens förtroende för kommunens arbetssätt fullständigt rasat. Kommunens hantering av medborgarförslaget och skolfrågan i Ås är under all kritik.

– Frågan är om kommunens arbete faktiskt inte borde granskas utifrån med hänsyn till alla turer i detta ärende och kommunens oförmåga att uppvisa en jämförbar kalkyl mellan Sånghusvallen och Jämtkrafthallen.

– Nu börjar vi faktiskt tro att kommunen inte vågar eftersom det skulle visa sig att kommunens alternativ inte är billigare.

Det skriver föräldragruppens Michael Helander bland annat i ett brev till kommunen.

Han hävdar också att kommunen inte lämnat ut utredningsunderlag som är kopplat till medborgarförslaget.

Men kommunchefen Elisabet Sjöström är av en helt annan uppfattning.

Hon anser att samhällsbyggnadsförvaltningen överlämnat mera material till föräldragruppen än vad man har skyldighet att göra eftersom kalkyler och andra beräkningar är arbetsmaterial och inte allmän handling.

Kommunstyrelsen gav 18 november 2008 igångsättningstillstånd för en om– och tillbyggnad av skolan i centrala Ås för 450 elever i klasserna F–9. Kostnaden beräknas till 50–55 miljoner kronor.

Samtidigt fick samhällsbyggnadsnämnden uppdraget att påbörja en förstudie för en F–5–skola i Sånghusvallen som beräknas kosta 25–30 miljoner kronor.