Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar krävde svar om skolan

Matsalen i Ås skola sjöd av lågmält missnöje på måndagskvällen, då representanter för kommunen skulle förklara för Sånghusvallens föräldrar varför alla deras barn inte ryms i områdets skola.

Sånghusvallen är ett populärt bostadsområde för småbarnsfamiljer och de senaste årens höga inflyttning har sprängt alla prognoser för elevantal på skola och förskola.

Konsekvensen har blivit att kommunen tillfälligt har tvingats överge tanken på en F6-skola i området och flyttar allt fler klasser till Ås skola, 4,5 kilometer bort.

Detta har skapat stor ilska bland områdets föräldrar och det var ett 70-tal av dessa som kommunen mötte på måndagen.

Medan kommunens politiker och tjänstemän redogjorde för vilka olika alternativ som finns för barnen, på både kort och lång sikt, var många av föräldrarna mer intresserade av att veta varför problemen inte hade förutsetts och redan åtgärdats.

När barn- och utbildningsnämndens ordförande Karin Wallén (C) försvarade sig med att skolans föräldrasamråd trots allt har haft insyn i frågan räckte en av rådets medlemmar upp handen och sa att det inte stämde.

– Jag har full förståelse för att folk kan vara missnöjda. För många har husköpet i Sånghusvallen varit deras livs affär och självklart blir de besvikna när saker inte blir som de trott, sa Karin Wallén i en paus.

Under mötet framkom det att det finns flera alternativ för skolan kommande år, med tillfälliga utbyggnader som ett och nybyggnationer som ett annat och föräldrarna organiserades i grupper för att diskutera det.

Kvällen gav inga raka svar men däremot öppnades dialogen mellan kommun och föräldrar upp, vilket föräldern Eva Lek Jansson uppskattade.

– Vi måste ju kunna ha förtroende för våra politiker och jag är missnöjd över att vi inte tillfrågats innan, men det här mötet ser jag ändå som positivt, säger hon.