Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar lämnar Kulturskolan

Marie Stensby får behålla jobbet i Kulturskolan i Krokoms kommun. Men hennes medlemskap i Lärarförbundet hänger löst.

– Vi har gjort vår utredning och hon har inte gjort något olagligt, säger Birgitta Lundgren, barn- och utbildningschef i Krokom.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Det är flera föräldrar som har sagt upp musikundervisningen för sina barn.

Hur hanterar ni det?

– Vi kommer att behöva jobba med föräldrar, arbetslag och barn. Det är en stark förtroendekris mellan oss och Marie Stensby i och med hennes uttalanden. Hon kommer att återgå i tjänst men är i nuläget sjukskriven.

Anita Weimer är ordförande i Lärarförbundets lokalavdelning i Krokom, och enligt henne är Marie Stensby fortfarande medlem. Hon säger att de alltid företräder sina medlemmar och att det inte har varit någon skillnad i det här fallet. Men på riksnivå har det låtit annorlunda. Lärarförbundets styrelse fattade 11 december ett principbeslut om att utesluta Marie Stensby.

– Vi har gett henne chansen att yttra sig och baserat på den informationen kommer förbundsstyrelsen att ta ett beslut. Frågan är om hon har brutit mot de grundläggande värderingarna i våra stadgar, säger Sören Holm, kanslichef på Lärarförbundet, och menar att hon inte är dömd innan det riktiga beslutet tagits.

Lärarförbundets nästa ordinarie möte sker i mars.