Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar lämnar Kulturskolan

Marie Stensby får behålla jobbet i Kulturskolan i Krokoms kommun. Men hennes medlemskap i Lärarförbundet hänger löst.

Annons

– Vi har gjort vår utredning och hon har inte gjort något olagligt, säger Birgitta Lundgren, barn- och utbildningschef i Krokom.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Det är flera föräldrar som har sagt upp musikundervisningen för sina barn.

Hur hanterar ni det?

– Vi kommer att behöva jobba med föräldrar, arbetslag och barn. Det är en stark förtroendekris mellan oss och Marie Stensby i och med hennes uttalanden. Hon kommer att återgå i tjänst men är i nuläget sjukskriven.

Anita Weimer är ordförande i Lärarförbundets lokalavdelning i Krokom, och enligt henne är Marie Stensby fortfarande medlem. Hon säger att de alltid företräder sina medlemmar och att det inte har varit någon skillnad i det här fallet. Men på riksnivå har det låtit annorlunda. Lärarförbundets styrelse fattade 11 december ett principbeslut om att utesluta Marie Stensby.

– Vi har gett henne chansen att yttra sig och baserat på den informationen kommer förbundsstyrelsen att ta ett beslut. Frågan är om hon har brutit mot de grundläggande värderingarna i våra stadgar, säger Sören Holm, kanslichef på Lärarförbundet, och menar att hon inte är dömd innan det riktiga beslutet tagits.

Lärarförbundets nästa ordinarie möte sker i mars.