Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldraråd kräver övergångsställe och belysning vid skola

Friggaskolans föräldraråd vill ha ett övergångsställe på Sollidenvägen och belysning. Det skriver de i ett medborgarförslag till Östersunds kommun.

Föräldrarådet anser att Sollidenvägen är för osäker för barnen. Därför vill de att Östersunds kommun anlägger ett övergångsställe och belysning vid en parkering.

Anledningen är, enligt medborgarförslaget, att Friggaskolans yngsta elever går flera gånger fram och tillbaka mellan matsalen/samlingssalen och Klockhuset och skoldelen Friggeliten. Då går de över Sollidenvägen där det inte finns något övergångsställe.

Enligt föräldrarådet så går barnen även en parkering där föräldrar ska använda vid lämning och hämtning. Den saknar belysning och därför vill föräldrarna ha mer ljus där.

Medborgarförslaget lades ut 19 januari på Östersunds kommuns demokratiportal och har fått 90 underskrifter. Det innebär att kommunens tjänstemän kommer att behandla ärendet.