Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förändringar i Nya Närvården - tidigare delägare lämnar företaget

Hans Boberg äger numera hela Nya Närvården AB. Han har köpt ut Anders Heimdahl som har lämnat företaget.

Från och med 31 mars äger läkaren och företagets vd, Hans Boberg, samtliga aktier i Nya Närvården AB. Tidigare ägde Anders Heimdahl 35 procent och han har också varit anställd som företagets verksamhetschef. För en tid sedan sa han upp sig och lämnade företaget, som numera är helägt av Hans Boberg. Vid en extra bolagsstämma avslutade Heimdahl också sitt uppdrag i styrelsen där han varit ordförande.

– Det handlar inte om några motsättningar i företaget över huvud taget. Jag har hållit på med det här i sex år och det har varit en fantastisk tid, men nu vill jag gå vidare i livet. Vi får se vad framtiden har att ge, säger Anders Heimdahl.

Tillsammans med Hans Boberg har han byggt upp Nya Närvården, som nu har hälsocentraler i Hoting, Strömsund och Hammerdal. Företaget har i dag 24 anställda

Hans Boberg försäkrar också att det inte är någon konflikt som ligger bakom att Anders Heimdahl lämnar Nya Närvården. Han slutade på eget initiativ och de är överens om utköpet. Hans Boberg har i det här läget inga planer på att ta in någon annan delägare, däremot kommer en ny verksamhetschef att anställas under maj månad.

– Vi kommer att gå ut med vem det är den närmaste tiden, säger Boberg.

Förra året utsågs Nya Närvården till Årets Gasellföretag i Jämtlands län av Dagens Industri. Dessutom fick företaget utmärkelsen Årets hälsocentral 2015 av Region Jämtland Härjedalen.

– Företaget står inför en fortsatt positiv utveckling. Vi har en hel del planer som ska in i en ny affärsplan. Det känns jättebra, företaget kommer att stärkas. Vi går in i en utvecklingsfas och det kommer att bli en uppväxlad effekt, säger Hans Boberg.

Den nya patientlagen trädde i kraft 1 januari 2015 och innebär att medborgarna kan välja öppenvård över hela landet. Det innebär i praktiken att gränserna i hälsovalet/vårdvalet har upphört och som en effekt av det har patienter utanför länet listat sig hos Nya Närvården.

– Vi har fått patienter från både Västerbotten och Västernorrland. Det rör sig om ett 40-tal nya. 200 asylsökande i Hoting går också hos oss, säger Boberg.

Läs mer:

Här är årets hälsocentral i Jämtlands län

Här är hela listan på årets Gasellföretag i Jämtland

Utveckling av motion på recept