Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förändringar i ÖFK-truppen efter uppehållet

Det respektingivande GIF-försvaret slog igen portarna till straffområdet och en svaghet uppenbarade sig igen.
ÖFK saknar en forwardskraft i boxen – men här kommer goda nyheter.
– Jag är tillbaka till returmatchen hemma mot Sundsvall, säger Taylor Morgan.

Efter söndagens match kunde Joel Cedergren, tränare i Sundsvall, nöjt konstatera att matchplanen följts exemplariskt.

– Vi visste att vi mötte ett av seriens bästa lag; ett passningsskickligt lag som skapar mycket offensivt. Vi förstod att försvarsspelet skulle bli viktigt och att vi måste vara disciplinerade hela matchen. Det tycker jag att vi lyckas med, säger Cedergren.

ÖFK stod upp bra i första halvlek och skapade några farliga chanser när Modou Barrow, Jamie Hopcutt eller Seon-Min Moon lyckades utnyttja sin fart och ta sig runt eller igenom Sundsvalls backlinje.

Men i andra halvlek tröt orken och Sundsvall fick lättare att pressa ut ÖFK från straffområdet. Samtidigt visade hemmalaget upp ett kliniskt anfallsspel med två mål offensiv box. Johan Eklunds 2-0-mål, när han störtdök in i straffområdet och slog till på volley, visade på stor klass.

– Man märker att det är en rutinerad spelare som har bra egenskaper i straffområdet. Han kommer rätt, både med huvudet och fötterna. En bra fotbollsspelare, säger Jonathan Azulay, en av ÖFK:s bästa spelare för dagen.

Azulay är utlånad från IFK Göteborg och blir kvar i ÖFK hela säsongen.

Med sina två bästa spelare i offensivt straffområde skadade (Emir Smajic och Taylor Morgan) fick Graham Potter testa med Bobo Sollander, som kom in i andra halvlek. Bobo gjorde det bra och vann flera dueller men det ledde aldrig till att GIF-målvakten Tommy Naurin sattes på prov.

Hade ni kunnat göra något annorlunda för att skapa mer offensivt?

– Det fanns möjligheter till att skapa farliga chanser i andra halvlek. Moon (Seon-Min) och Jamie (Hopcutt) försökte komma loss, men Sundsvall gjorde det bra och krympte ytorna, säger Potter.

Ammar Ahmed var inne på att matchen hade fått en annan riktning om Modou Barrow fått med sig den misstänkta straffen i första halvlek. Nu fick han i stället ett gult kort för filming.

– Vi gör en bra första halvlek och Modou borde ha fått straff. Hade vi fått första målet så hade matchen blivit annorlunda. Nu fick Sundsvall första målet på en fast situation där vi visste att de var farliga. Sedan stängde dem till.

ÖFK lämnar vårsäsongen med två raka förluster och den där kvalplatsen som kändes så nära är nu längre bort.

– Det är så fotboll är. Men jag tror vi behöver det här uppehållet, inte minst mentalt. Sedan är det bara att börja jobba igen, säger Potter.

När höstsäsongen drar i gång har flera förändringar skett i ÖFK:s trupp. Connor Ripley reser tillbaka till England. Och redan nu kan vi avslöja att Marcus Törnstrand inte får förlängt kontrakt.

– Vi har bra alternativ där bak. Marcus har gjort det bra, men sedan han blev skadad har de andra killarna gjort det bra och stängt till defensivt. En bra kille men ibland kan du inte behålla alla spelare du vill behålla.

Offensivt går unge Grace Tanda, IFK Östersund, in i truppen.

– Han har många goda egenskaper och är både stark och snabb. Han behöver tid, men vi ser stor potential i honom.

Och så en glad nyhet. Sporten hittade Taylor Morgan på läktaren i Sundsvall. Den reslige forwarden kommer att vara spelklar till returmötet mot Sundsvall den 18 juli.

– Jag tränar för fullt och är redo att spela, säger han.