Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föraren ska höras efter dödsolyckan

Polisen fortsätter att utreda den tragiska dödsolyckan i Åre, där en person omkom efter att en bil blivit påkörd av tåget.

Nu ska föraren och en passagerare höras.

Olyckan inträffade i slutet av februari i Björnänge, Åre kommun. Enligt vittnen på plats skulle en bil korsa den oövervakade järnvägsövergången när tåget kom rusandes i full fart och kolliderade med bilen.

Tre män i 30-årsåldern satt i bilen. En av dem omkom direkt i samband med kollisionen och en annan skadades allvarligt. Den tredje mannen var bilens förare, som hann kasta sig ur fordonet i samband med kollisionen.

Polisen har i nuläget inga direkta misstankar om brott i samband med olyckan. Men de gör en utredning i samarbete med Trafikverket för att se om det behöver göras några åtgärder vid olycksplatsen.

– Det är något som vi gör vid alla svåra olyckor. Det kan ju exempelvis vara saker i omgivningen som distraherat föraren. Trafikverket kan då välja att kanske sätta in bommar eller göra någon annan åtgärd för att förhindra att en liknande olycka ska hända igen, säger Bengt Lövros vid trafikpolisen.

Sedan olyckan inträffade har polisen hunnit undersöka bilen för att få reda på om det blivit något fel på den innan olyckan, men de uppger att de inte hittad något anmärkningsvärt.

– Det vi ska göra nu är att höra föraren och den andra passageraren. De bor i södra Sverige och vi har kontaktat polisen där. Men vi ska låta de få lite tid, säger Bengt Lövros.