Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Förberett oss i en och en halv månad"

Bangkok MC flickor 14 har förberett sig noggrant för spelet på plan, samtidigt som de sprider stor glädje vid sidan om. Det verkar vara ett framgångsrikt recept.
– Vi ska göra vårt bästa, vi ska vinna, säger lagets tränare Prinya Seansook

Bangkok MC är numera en återkommande gäst under somrarna i Östersund. Det är tredje gången i följd som laget ställer upp med ett flicklag i turneringen. Uppladdningen inför cup-äventyret i Sverige har varit rigorös och hård.

– Vi har förberett oss med träning och taktik i en och en halv månad. Först fysik i två veckor, sedan anfalls- och försvarsspel i en månad, bara för den här cupen, säger Prinya Seansook.

Lagets framgångar rapporteras det om i thailändsk media, och med sig har klubben, som dessutom mönstrar ett par pojklag, ett TV-team som filmar allt som sker omkring. Det är märkbart att det finns ett stort intresse. Och på planen levererar de.

Efter två övertygande segrar mot norskt motstånd, följde de upp segertåget genom att klart besegra Strindheim med 3–0 på torsdagsförmiddagen.

– Vi siktar på att vinna, säger Prinya Seansook, som utöver tränaruppdraget i Bangkok även är tränare i Thailands u19-landslag..

Några sura miner för förlusten från norskt håll, var det däremot inte att tala om efter matchen. Spelarna i de båda lagen passade på att ta blider tillsammans och bytte även telefonnummer och Facebook-uppgifter.

Det är en stor ära att få vara med i laget, och uttagningen är väldigt hård. För att kunna klara av intagningsprovet krävs mycket hårt arbete.

– Jag är väldigt stolt över att kunna nå hit och att kunna se hur pass bra vi är på att spela. Vi lär oss också mycket av det, säger spelaren Maythinee Boonchit, som även representerat Thailand på ungdomlandslagsnivå.

Mycket handlar också om respekt. För publiken, tränarna och motståndarna. Efter matchen begav de sig bort till de lokala supportrarna, som stöttat och hejat konstant under matchens gång, för att buga och tacka. Samma bemötande fick lagets egna tränare också.

Buddhismen är en viktig del det thailändska livet och buddhist-munkarna i Brunflo var de första de besökte efter ankomsten till Jämtland.

– Vi åkte dit för att donera, för att hälsa på och vi hade en liten ceremoni. Vi bad för god tur i turneringen, säger en ur klubbens stab.

Fick ni någon tur då?

– Ja, vi hoppas det!