Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbjud bildskärmsmobiler

Förbjud bildskärmsmobiler på allmän plats. Nutidens stora dilemma är att ungdomar som har mobiltelefoner med surfplatta glömmer alltid tid och rum samt är okontaktbara för omgivningen.

Gör ett förbud på dessa på allmän plats och på arbetsplatser så man bara får ringa med dem inte använda surfplattan.

Det borde vara otillåtet till exempel i affärer, bussar, matställen med mera. Bötesansvar och om minderårig bryter mot förbud skall de få beslagta mobilen i till exempel sex månader och under tiden skall föräldrarna lära sitt barn var man får surfa på mobilen, bara hemma.

Jag var i en matvaruaffär för några dagar sedan. Det stod en flicka vid kassan och skulle betala, hon kopplade ifrån allt annat, började surfa i stället för att dra Ica-kortet och betala. Hon stod säkert två-tre minuter innan hon fick tillsägelse att sluta surfa och sköta betalningen för varorna.

Kan det vara bra för ungdomars psykiska hälsa, föräldrar och skola borde reagera mot ungdomars användande av surfplattor.

Och det är väl därför ungdomar inte vill ha skogsplantering som sommarjobb, det finns ju inte mobil täckning överallt i skogen. Sedan kan man inte ha mobilen i hand då, för man måste sätta ett visst antal plantor per dag för att få bra betalt.

Sedan måste föräldrar reagera mot sådant och inte köpa dem och abonnemang till sina ungdomar utan en vanlig mobil med betalkort och ett visst belopp per månad så den inte missbrukas.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel