Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundskapten Pichler redo att fira Samuelssons skräll: "Nu firar vi – med alkohol"

 
Vinter-OS 2018: Skidskytte
Visa alla artiklar

Sebastian Samuelsson tog OS-silver i jaktstarten.
En som inte kunde – eller ens försökte – dölja känslorna var förbundskapten Wolfgang Pichler i tv-intervjun efteråt.
– Let's celebrate – with alcohol, sa han till Eurosport.

Wolfgang Pichlers skidskyttelandslag har verkligen levererat på OS. Damerna tog två topp tio-placeringar på måndagsmorgonen och sedan följde Sebastian Samuelsson upp med en silvermedalj.

Pichler skulle först inte få följa med till OS då han varit en del av det ryska landslag som stängts av från spelen efter skandalomsusade Sotji-OS. Men beslutet hävdes – och nu får han följa framgångarna mitt framför sina egna ögon.

– Sista två dagarna har vi varit tvåa, femma, tia. Det är som en dröm, säger han till Eurosport.

– Sebastian var i bra form. Han har haft så bra tider på skidorna. Han var i toppform. Han är en otrolig atlet, säger han.

I sista skyttet tog Samuelsson för sig mot stjärnorna och klämde sig fram för att få stå så långt fram på skyttevallen som möjligt.

– Han hade inget att förlora. Blir han femma är det en seger ändå. Det hade inte gjort något. Nu blev han tvåa. Han är nog nöjd nu.

Sedan berättade Pichler hur framgången ska firas.

– Nu ska vi ta det lugnt. Vi tränare dricker lite i kväll. Men tävling är tävling. Vi är i så bra form, så nu har vi en bra känsla. Vi hade inte kunnat göra mer. Let's celebrate – with alcohol!

LÄS OCKSÅ

Samuelssons första ord efter silverbragden i OS: "Har inte fattat det"

Jätteknallen i OS – 20-årige Sebastian Samuelsson tog silvermedalj i Sydkorea

►(+) Stisse Åberg: Det finns inget som smäller så högt som såna här sköna silverskrällar