Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundskaptenen bekräftar – ryska ishockeylaget till OS: "Gör bara några förändringar"

Rysslands olympiska kommitté har sagt att man kommer stötta alla som vill åka till OS.
På en presskonferens bekräftade ishockeyförbundet att man tänker delta.
– Vi åker som Ryssland och gör bara några förändringar på tröjorna, säger vice ordförande Roman Rotenberg.

Turerna har varit många kring det ryska ishockeylandslaget sedan det blev klart att Ryssland stängs av från OS i Pyeongchang 2018. Företrädare från KHL har tidigare hotat med att inte släppa iväg några spelare till turneringen.

Eftersom NHL-spelare inte kommer finnas tillgängliga fanns det då ett orosmoln över att inte heller stjärnorna från den ryska ligan skulle vara med. Något som i så fall hade kunnat drabba Sverige hårt.

Men nu kommer det ryska ishockeyförbundet med ett glädjande besked. Under dagens presskonferens inför Channel One Cup, det sista genrepet innan vinterns mästerskap, bekräftade man att Ryssland kommer spela turnerningen under neutral flagg.

– Vi åker som Ryssland och gör bara några förändringar på tröjorna. Tröjorna är redan tillverkade och till 90 procent så är det våra vanliga tröjor, säger Roman Rotenberg, vice ordförande för det ryska ishockeyförbundet.

Det betyder att de svenska spelarna från ligan kommer att finnas tillgängliga. Den ryska förbundskaptenen Oleg Znarok berättade också att de flesta av spelarna som finns med i truppen till turneringen i Moskva kommer vara med under OS.

– Stämningen i laget är utmärkt. Vi siktar på OS nu och laget i den här turneringen är nästan identisk med den som vi ställer upp med i OS, säger han.